După ce acum câteva zile, Ludovic Orban a oferit primele declaraţii cu privire la majorarea alocaţiilor copiilor, Klaus Iohannis susţine că nu refuză dublarea acestora.

Şeful Executivului a declarat luni că se doreşte majorarea alocaţiilor celor mici, în prezent neexistând sume de bani pentru a susţine acest lucru. "Nu ai prevăzute aceste sume de bani pentru a susţine creşterea. PNL îşi doreşte creşterea, dar o creştere raţională, care să fie sustenabilă, pentru care să existe banii necesari şi să nu fie o creştere care să creeze grave dezechilibre, atât la nivelul bugetului, cât şi la nivelul diferitelor categorii de plăţi sociale sau de altă natură din sistemul public. Deci PSD, deşi a dat o lege a salarizării, după aia, pentru anumite categorii, a devansat creşterea salariului, care era prevăzută să se facă etapizat, câte o pătrime între 2018 – 2022, acesta a fost stilul lor de politică, să creeze anumite avantaje care de fapt creează discriminări şi îmbracă forma unor privilegii pentru unele categorii pe care au vrut să şi le fidelizeze.", a declarat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, premierul susţine că PSD dă dovadă de o notă de iresponsabilitate, crescând din nou alocaţiile copiilor. "Avem practic identificate, în momentul de faţă, patru variante. Aici sunt un om cinstit şi am spus-o încă din prima: PNL a introdus un amendament la Legea bugetului de stat, în martie 2019, prin care aproape s-au dublat alocaţiile. De ce am făcut lucru ăsta? Pentru că pentru o perioada de patru ani de zile PSD nu a crescut deloc alocaţia. Mai mult, un alt proiect de lege adoptat, tot la propunerea PNL, înaintat de secretarul general, Robert Sighiartău, alocaţiile cresc anual, pentru a recupera puterea de cumpărare a alocaţiei, care se pierde în urma inflaţiei. Deci, practic, alocaţiile de la 1 ianuarie cresc cu 3,8%. Să vii acum, tot în 2019, şi să impui o nouă dublare a alocaţiilor pentru copii arată o lipsă de responsabilitate categorică din partea PSD (…)", a completat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis, de acord cu dublarea alocaţiilor

Şeful statului a oferit astăzi primele declaraţii de presă cu privire la toate problemele cu care ţara noastră se confruntă în prezent. Klaus Iohannis este de acord cu majorarea alocaţiilor, aşteptând însă mai multe lămuriri de la Guvern. "Proiectul de lege a ajuns la mine și are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment, nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea încă se află în analiză și în așteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului pentru că aici vorbim despre niște sume care nu sunt prinse în buget și atunci Guvernul ar trebui să vină cu soluții pentru a vedea cum se poate continua", a spus Klaus Iohannis.

coral