În timp ce în restul orașelor mari din România, prețurile au crescut ușor, cele din Cluj-Napoca i-au surprins puțin pe specialiști.

În martie, prețurile locuințelor disponibile spre vânzare în marile orașe ale țării au crescut ușor, în contextul în care, în mod firesc pentru o perioadă de stabilizare, în perioada analizată au avut loc variații atât în plus, cât și în minus.

Capitala Transilvaniei este unul dintre cele trei mari centre regionale unde așteptările vânzătorilor s-au diminuat în cea de-a treia lună a anului (chiar dacă nu substanțial). Mai exact, apartamentele din oraș s-au ieftinit, per ansamblu, cu 0,3%, de la 1.571 la 1.566  de euro pe metru pătrat.

Spre deosebire de alte orașe, tendința descendentă a fost resimțită aici pe ambele segmente de piață analizate: locuințele vechi au consemnat un minus de 0,3% (de la 1.582 la 1.578 de euro pe metru pătrat), iar cele noi un minus de 0,4% (de la 1.559 la 1.553 de euro pe metru pătrat)”, scrie într-o analiză realizată de un portal de imobiliare.

Sursa: monitorulcj.ro

coral