Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a transmis luni un ultim avertisment către proprietarii localurilor și celor care organizează evenimente private, care "au cam lăsat garda jos" în ceea ce privește regulile impuse în contextul pandemiei.

Ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis ca începând de marți restaurantele, barurile și cafenelele, din Dej și Gherla, care funcționează la interior, să fie închise. Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a avertizat că măsura va fi aplicată și la Cluj-Napoca, dacă incidența la mia de locuitori depășește 1,5/1.000.

”Fac apel la responsabilitate maximă, la seriozitate. Nu este cazul să ne relaxăm deloc și să tratăm cu lejeritate măsurile pe care autoritățile le impun pentru că ajungem în situații de nedorit. Având în vedere măsurile luate Dej și Gherla, unde rata incidenței a crescut peste 1,5 la mie, în Cluj-Napoca, în momentul de față, rata incidenței la mia de locuitori este de 1,33. În momentul în care depășim 1,5 la mie vom fi nevoiți să luăm aceleași măsuri și în Cluj-Napoca. Rugămintea mea și semnalul de alarmă pe care îl trag către toți proprietarii de restaurante, cafenele, baruri și alte asimilate care se încadrează la restricții, să trateze cu maximă seriozitate regulile pe care trebuie să le respecte, pentru că în ultima perioadă se pare că au cam lăsat garda jos și nu respectă, cu excepțiile de rigioare, aceste reguli banale, de la dezinfectantul pe masă, la purtarea măștii obligatorie când clientul se ridică de la masă în interior și altele pe care le-au respectat. Probabil că s-au obișnuit cu această relaxare și încep să lase garda jos. Atenție maximă pentru că de felul în care dumneavoastră vă manageriați afacerea, depinde viitorul afacerii pe care o gestionați”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul a transmis un mesaj și organizatorilor de evenimente private.

”Mai fac un apel către organizatorii de evenimente și petreceri private. În ultima vreme am observat că unii forțează nota, sar calul. Atenție maximă la ceea ce veți face în următoarea perioadă pentru că lucrurile vor fi monitorizate extrem de strict. Respectați regulile care sunt foarte clare – 50 de oameni în interior și 100 în exterior și nu mai căutați tot felul de tertipuri pentru a extinde capacitatea până la 300 în interior, cum a fost cazul nu demult, pentru că lucrurile nu vor fi tratate cu lejeritate, dimpotrivă. Pe lângă sancțiuni există și alte măsuri și vor fi luate”, a avertizat prefectul. 

coral