Elisei Nemeș, un tânăr de doar 24 de ani din Cluj-Napoca, după ce a impresionat întreaga țara cu taxi-ul pentru animale pe care l-a înființat, vine cu o nouă premieră, tot în ajutorul necuvântătoarelor.

Elisei Nemeș dorind să facă ceva din iubire pentru animale, dar și din empatie pentru ceilalți stăpâni de animale (el având un câine și trei pisici), a creat un serviciu de taxi care este destinat în exclusivitate transportului animalelor.

Acum, iubirea lui pentru animale l-a determinat să mai facă ceva pentru cele fără stăpân. Astfel pe site-ul vetghid.ro a creat o secțiune în care animalele pot fi puse spre adopție.

„Am lansat noua platformă vetghid.ro, unde oamenii pot publica anunțuri gratuite de adopții și foster. Imaginează-ți un foodpanda al adopțiilor sau un airbnb al fosterului. Oamenii pot adopta în siguranță și pot să ofere un cămin temporar animalelor care au nevoie de asta. Foarte multi oameni care donează, doresc să îi facă un bine animalului și îl dau cuiva care ajunge până la urmă să îl abandoneze sau nu îl îngrijește cum ar trebui. Dar dacă schimbul se face prin intermediul platformei, se realizează un contract de adopție-donație. Acolo e prezentat regulamentul privind drepturile animalelor, dar și responsabilitățile stăpânilor”, explică Elisei.

Cei care adoptă animale sunt verificați periodic.

Animale nu sunt un simplu subiect al unui anunț, ci persoanele care se decid să adopte sunt ulterior verificate.

„Persoanele pot publica anunțuri gratuite prin care să doneze un animal. Platforma asta nu doar că promovează animalul, ci efectuează și un homecheck – un sistem de verificare periodică în care ne asigurăm că animalul este ținut în condiții bune. Sunt foarte multe cazuri în care deși un om se arată binevoitor, pasionat și iubitor de animale, adoptă un animal, dar ori se dă dispărut, ori auzim de la alte persoane că torturează animalele pe care le adoptă sau chiar le ucide”, spune Elisei.

Platforma care transformă oamenii în eroi pentru animăluțe

De asemenea, există o secțiune specială pentru cei care doresc să aibă grijă de un animal până acesta își găsește un cămin.

„Categoria de foster încurajează oamenii să devină eroi, să ofere un cămin temporar animalelor care au nevoie de îngrijire, care sunt abandonate sau care trebuie să locuiască temporar într-o locație până la găsirea familiei (sau a unei familii). Sunt foarte multe cereri pentru cazări temporare (mulți dintre căutători se oferă să sprijine cu hrană, bani și altele) și foarte puține oferte. Ideea de a deveni erou încurajează persoana să-și ofere locuința temporar și deschide oportunități mai mari pentru animalele care au nevoie de asta”, a mai spus tânărul.

Vrea să îmbunătățească viețile animalelor

Această idee a pornit din iubirea pentru animale, iar Elisei depune eforturi considerabile pentru ca acestea să aibă o viață cât mai frumoasă.

„M-am gândit să fac asta pentru a îmbunătăți calitatea de viață a animalelor fără stăpân și, pentru că, la momentul actual, în afară de platforma OLX care îți permite doar publicarea unui anunț, nu există o autoritate, o asociație sau o simplă entitate fizică, care să abordeze viața animalelor dintr-o perspectivă mai responsabilă”, a adăugat Elisei.

  coral