În premieră națională, Prefectura Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și compania IT Fortech lansează o aplicație pentru programarea online în vederea eliberării cazierului judiciar.

”Este un program în premieră națională. Este un prim pas spre digitalizarea acestui aspect destul de solicitat pentru că în continuare avem aglomerație la ghișee. Este un document de bază în multe domenii, el se obține în continuare în format fizic la ghișeele dedicate ale Poliției Române. La nivelul Clujului, nivelul de încărcare a acestor ghișee e destul de ridicat mai ales datorită vieții active. Colegii de la IPJ au venit cu această inițiativă pe care am susținut-o și care a beneficiat de partenerii de la Fortech. Este simplu de utilizat pentru oricine care are acces la internet, la calculator sau smartphone. Cred că își va dovedi eficiența în scurt timp”, a declarat, joi, prefectul Mircea Abrudean.

Aplicația va fi disponibilă începând de vineri dimineața, la ora 08:00, iar cel mai probabil proiectul va fi replicat și în alte județe pentru că deja există solicitări în acest sens.

”E o nevoie pe care am avut-o și care consta în eliminarea aglomerațiilor care tot timpul au fost la ghișeele cazierelor judiciare. O dată cu problematica generată de pandemie nevoia de distanțare socială și eliminare a aglomerațiilor a devenit tot mai stringentă. Domnii de la Fortech au răspuns pozitiv la solicitările noastre. În stadiul final credem că aplicația deservește tot ceea ce este nevoie pentru o programare online. Pașii sunt extrem de simpli”, a spus Inspectorul șef Mircea Rus.

În continuare cei fără acces la internet, care nu pot să se programeze online, vor beneficia de ghișee dedicate.

Potrivit lui Călin Văduva, CEO Fortech, acesta nu este primul proiect pro bono, dedicat comunității locale, al companiei, chiar dacă lucrează exclusiv pentru clienți din străinătate. ”Aplicația a fost realizată cu un minim efort de IT. Iată că un parteneriat public-privat poate funcționa foarte bine. E o aplicație ușor de folosit, merit al echipei de la Poliție și al colegilor mei”.

Clujenii se pot programa online pentru eliberarea cazierului la următoarea adresă: https://ecaziere.ro/

coral