Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat, joi seara, ca scolile se vor deschide ”cand ne va permite contextul epidemiologic”, chiar daca asta va insemna 1 iunie. Premierul a facut referire la unele solutii care se cauta – eventual impartirea elevilor pe grupe. ”Niciodata nu am luat in calcul amanarea anului scolar sau neorganizarea examenelor”, a precizat premierul.

”Am spus dupa 15 mai este posibil sa redeschidem scolile pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie, cand ne va permite contextul epidemiologic. Depinde de cum evolueaza dinamica infectarilor”, a declarat Ludovic Orban, joi seara, la Digi 24.

Prim-ministrul a prcizat ca nu s-a luat niciodata in calcul amanarea anului scolar sau neorganizarea examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat.

Premierul Ludovic Orban anunta cand se vor deschide scolile

”Obiectivul nostru este ca toti elevii sa finalizeze anul scolar. Atingerea acetui obiectiv si modalitatile in care vor fi pregatite examenele, depinde de contextul epidemiologic. E posibil ca examenele sa se dea online sau in alte conditii. E posibil sa se redeschida scolile fara clase pline. Luam in calcul inclusiv redeschiderea graduala sau impartirea elevilor. Vom fi pregatiti pentru orice sitatie. Obiectivul nistru clar este ca toti elevii si studentii sa poata incheia anul scolar si cei din anii terminali sa se poata inscrie in urmatorul an scolar”, a mai declarat premierul.

coral