Varstnicii ar putea fi nevoiti sa stea la izolare tot anul din cauza coronavirusului, a declarat presedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, care spera ca un vaccin sa fie descoperit pana la sfarsitul anului, relateaza The Guardian.

Oamenii in varsta ar putea fi nevoiti sa stea izolati pana la sfarsitul anului, pentru a-i proteja de coronavirus, a avertizat von der Leyen.

”In absenta unui vaccin, va trebui sa limitam cat mai mult posibil contactul cu persoanele in varsta”, a declarat ea cotidianului german Bild, subliniind ca stie ca este greu si ca aceasta izolare este o povara, dar ”este o chestiune de viata si de moarte” si trebuie sa ramanem ”disciplinati si rabdatori”.

Ea a declarat ca tinerii si copiii se vor bucura de mai multa libertate de miscare mai devreme decat cei in varsta si decat cei cu probleme medicale.

Ursula von der Leyen a afirmat ca spera ca un laborator european va descoperi un vaccin pana la sfarsitul acestui an si ca, pentru a se asigura ca oamenii vor putea fi vaccinati rapid, autoritatile discuta deja cu producatorii pentru a pregati productia la nivel mondial.

coral