Presedintele Klaus Iohannis are, marti, o videoconferinta cu premierul Ludovic Orban si ministrii cu responsabilitati in gestionarea epidemiei COVID-19, dupa decretarea starii de urgenta.

Ulterior, seful statului va participa la o discutie cu membrii Consiliului European.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, teleconferinta presedintelui Klaus Iohannis cu premierul Ludovic Orban si ministrii cu responsabilitati in gestionarea epidemiei COVID-19 are loc la ora 15.00.

Discutia sefului statului cu autoritatile implicate vine dupa decretarea starii de urgenta. Inca de la anuntarea acesteia, presedintele a precizat ca Guvernul va veni cu masuri sociale si economice concrete pentru a reduce impactul asupra populatiei si economiei.

Luni, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va ramane implicat in lupta impotriva coronavirusului.

”Tot ceea ce facem in aceasta grea perioada se subsumeaza obiectivului primordial – acela de a proteja viata oamenilor prin limitarea cat se poate de mult a transmiterii infectiei. Eu voi ramane foarte implicat in continuare si voi verifica personal cum se implementeaza toate aceste masuri luate in urma emiterii decretului pentru instaurarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei. Voi verifica personal la fiecare minister si autoritate in parte cum se aplica aceste masuri”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, la decretarea starii de urgenta.

Marti, de la ora 18.00, presedintele Klaus Iohannis va lua parte, prin videoconferinta, la reuniunea membrilor Consiliului European pe tema masurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19.

Presedintele Consilului European, Charles Michel, le-a transmis liderilor europeni ca stoparea raspandirii virusului, asigurarea sistemelor medicale si cercetarea sunt prioritare in zilele si saptamanile urmatoare.

Aceasta este a doua videoconferinta a liderilor europeni pe tema coronavirusului, dupa cea din 10 martie.

coral