Un avocat din Iasi a decis  sa dea in judecata statul roman. Bogdan Mihail Zamfir le cere judecatorilor Curtii de Apel Iasi sa anuleze partial atat Ordonanta Militara numarul 3, cat si Decretul 195/2020.

Acesta solicita anularea articolului 1 din cadrul Ordonantei, precum si anularea articolului 2 din Decretul nr 195/2020, potrivit  bzi.ro

Avocatul a precizat in cererea adresata instantei ca este asociat unic la o societate cu obiect de activitate broker de asigurare si ca, printre motivele trecute pentru a putea parasi locuinta, nu se regaseste vreo prevedere pentru indeplinirea obligatiilor legale de asigurare. Astfel, el nu mai are clienti in aceasta perioada.

”Spre deosebire de proprogarea sau suspendarea celorlalte obligatii legale de catre statul roman, obligatiile de asigurare impuse prin legile speciale enumerate nu au fost prorogate/ suspendate/ prelungire si cu, cu atat mai grav, sanctiunile neindeplinirii acestora nu au fost suspendate. In cazul unei calamitati naturale, persoane care nu are o asigurare obligatorie de locuinta are afectat dreptul la despagubire. De asemenea, legea prevede ca, daca nu ai incheiata asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA), in afara de amenda, se pierde si dreptul de a circula cu autovehiculul. Mai mult, in cazul asigurarii de malpraxis medical, se pierde temporar dreptul de a profesa, pana la incheierea asigurarii obligatorii”, a explicat avocatul care intentioneaza sa-l dea in judecata statul roman.

Avocatul stagiar Bogdan Mihail Zamfir a rezumat astfel:

    „Eu nu contest intreaga Ordonanta Militara 3. La fel, eu contest partial Decretul 195/2020. Ca sa ne intelegem: nu contest instalarea starii de urgenta, ci doar ingradirea unor drepturi. In mod legal, ele nu pot fi ingradite decat prin lege, nu prin ordonante sau prin decrete, conform articolului 53 din Constitutia Romaniei”, a spus ieri avocatul iesean, potrivit bzi.ro

coral