Primăria Cluj-Napoca a stabilit câștigătorul licitației de proiectare și execuție pentru noul parc Între Lacuri, aflat în apropiere de strada Aurel Vlaicu și lângă fabrica Fujikura. 

"Urmează se se semneze contractul, probabil luni. Investiţia se ridică la suma de 7.8 milioane de lei (fonduri bugetare), iar termenul de realizare este de 12 luni. Ordinul de începe a lucrărilor va fi, probabil, undea la început de aprilie", a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Lucrările vor fi realizate de Nord Conforest – Eco garden – Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL, asociere care a construit și Baza sportivă Gheorgheni.

Noul parc va avea aproape 10 hectare (9.450 mp) şi este delimitat de strada Nirajului la nord, Școala Gimnazială "Alexandru Vaida Voevod" și zona de locuințe la est, strada Oltului, respectiv Mureșului. Ca dimensiune, este mai întins decât Parcul Feroviarilor (5 ha), dar mai mic decât Parcul Central (13 ha). Proiectul pentru acest parc a fost realizat de arhitecții de la Planwerk.

Ideea amenajării parcului a apărut în cadrul programului de Bugetare participativă.

A face un parc nou la Cluj-Napoca ar fi o reușită fără precedent a întregii comunități și cea mai puternică dovadă a faptului că societatea, administrația, instituțiile statului, proprietarii de imobile și locuitorii pot să colaboreze! Zona fostei pepiniere Între Lacuri este un loc ideal de amplasament, deoarece cadrul natural este foarte prielnic, există deja lacuri naturale care trebuie doar puțin amenajate, e o oază de verdeață”, a scris Nicolae Aurelian Oprean în 2017.

A reușit să convingă suficiente persoane că merită să se afle printre câștigători.

Realizarea acestui parc a creat însă nemulţumiri printre locuitorii din zonă. Zeci de persoane de pe străzile Nirajului şi Mureşului s-au plâns, în etapa de consultare publică, că li se vor demola garajele de tablă sau de beton. Totuşi, primarul Emil Boc a precizat, cu mai multe ocazii, că autorizaţiile pentru construcţiile acestea de tablă sau de beton sunt provizorii și că în momentul în care există un proiect pentru zona respectivă autorizaţiile îşi încetează valabilitatea. 

coral