Primăria Cluj-Napoca va sprijini și în 2020 activitatea SMURD, alocând în acest sens 120.000 de lei. Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 10 ianuarie. 

Așa ca și în anii trecuți, și anul acesta Primăria municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Local continuă sprijinirea voluntarilor care activeaza în Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Astfel în următoarea ședință a Consiliului Local din data de 10.01.2020, va fi supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind alocarea, de la bugetul local, a sumei de 120.000 lei către Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, pentru sprijinirea activității S.M.U.R.D., contând în acordarea a două mese/zi (prânz și cină), pentru 10 persoane”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.

Masa pentru cele 10 persoane care efectuează servicii de urgență va fi asigurată de Cantina de ajutor social și pensiune Cluj-Napoca. 

Suma este similară cu cea alocată și în 2019 de la bugetul local pentru asigurarea a două mese pe zi pentru membrii echipajelor SMURD Cluj-Napoca.

Totodată, anul trecut, primăria și consiliul local au alocat 400.000 de lei pentru asigurarea combustibilului, a pieselor de schimb, a reparaților și activităților de întreținere a autospecialelor SMURD din oraș.

coral