Primăria Cluj Napoca a scos la licitație contractul pentru întreținerea celor 14 fântâni arteziene și 40 de cișmele din oraș. Valoarea contractului este, potrivit estimărilor făcute de autoritatea locală, 795.000 de lei, fără TVA, şi are o durată de doi ani.

Pănă acum, contractele pentru aceste servicii au fost câștigate, preponderent de firma Servinstal Import Export. Compania este deţinută de Pintican Ioan şi a mai câștigat contracte şi pe partea de reparaţii la şcoli.

În 2014, firma a câștigat contractul pentru serviciile de reparare, întreținere, supraveghere și conservare ale cişmelelor din Cluj-Napoca. Licitația s-a desfășurat offline, iar contractul, în valoare de 533.209 lei cu TVA, a fost valabil pe o perioada de 24 de luni. Potrivit actului incheiat în 26 martie, Servinstal se ocupa și de întreținerea fântânilor arteziene până în 2015, precum și de repararea flăcărilor veșnice din municipiul Cluj-Napoca. Anterior, aceeași firmă câștigase același contract.

Cele 14 fântâni arteziene din oraș se află în următoarele locuri: Parcul Central, în faţa Prefecturii, Piaţa Avram Iancu, Piaţa Mihai Viteazu, parcul de joacă de lângă Cluj Arena, Complexul Minerva, Complexul Union, Piaţa Gării, în spatele bisericii Sf. Petru din Mărăşti, bulevardul Eroilor, Piaţa Unirii, Parcul Rozelor, Parcul Tulcea şi Parcul Farmec.

coral