Primăria Cluj-Napoca preia Sala Sporturilor ”Horia Demian” de la Statul român. Proiectul se află pe ordinea de zi a Consiliului Local de astăzi.

În proiect se arată că motivul preluării imobilului de pe Splaiul Independenței numărul 6 este asigurarea unui management unitar al infrastructurii sportive la nivelul municipiului.

Din domeniul public al statului va trece în domeniul public al municipiului terenul de 6.273 de metri pătrați și clădirea efectivă a Sălii Sporturilor, dar și sala de tenis de masă și obeliscul. Se va păstra destinația avută în prezent.

Până acum sala de sport era în proprietatea statului român fiind administrată de Direcția Județeană pentru sport și tineret Cluj.

În referatul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre se arată că starea actuală a sălii de sport este una precară, astfel că sunt necesare investiții în sistemul de încălzire/răcire pentru a funcționa la standarde moderne, dar și în dotări pentru ca aici să poată fi organizate în viitor competiții locale, naționale și internaționale.

Municipalitatea mai are în proprietate și administrare și Sala Polivalentă BT Arena.

coral