Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a anunțat că patru persoane au fost identificate și amendate pentru că au aruncat gunoaie pe malurile Someșului, iar acțiunile primăriei continuă.

„Ȋn cursul zilei de ieri am constatat cu stupoare că malul Someşului a ajuns perioada sărbătorilor, o veritabilă groapă de gunoi. Ne-am organizat şi până la această oră am degajat o mare parte din gunoaie.

Am identificat deja patru persoane vinovate, care au şi fost sancţionate. De asemenea, actiunile de identificare şi a altor persoane vinovate continua. Voi continua aceste acțiuni, cu suplimentarea de camere de supraveghere video în zonă, pentru a identifica şi a trage la răspundere persoanele care transformă zona verde a Someșului, în groapă de gunoi. Malul Someșului este un bun comun, dar din păcate, vedem că deservește interese proprii”, a spus edilul. 

Primarul spune că a solicitat firmei de salubritate să crească numărul de containere din zonele „roșii”, iar poliția locală a fost trimisă să patruleze în zonele folosite de localnici pentru „a scăpa” de gunoi.

„Am cerut firmei de salubritate să suplimentăm numărul de containere ȋn special pentru aceste zone «roşii». În plus, am solicitat poliţiei locale să intensifice patrularea ȋn aceste zone pentru a se asigura o supervizare eficientă. Ȋn bugetul de anul acesta, o parte din malul Someşului este cuprins într-un proiect de reamenajare”, a mai transmis Pivariu.

coral