Primăria Cluj-Napoca a relansat licitația pentru amenajarea și modernizarea străzii Tipografiei (tronsonul doi) din centrul orașului. Contractul este estimat la 1.287.341 lei, fonduri europene. Termenul limită de depunere a ofertelor este 26 septembrie. 

Primăria a mai încercat de două ori să liciteze lucrările pentru această investiție, prima dată în martie și apoi în iunie. Inițial, suma pusă la bătaie a fost de 965.689 lei. Ambele licitații au fost anulate din lipsă de participanți.

Amintim că, în mai 2019, a fost atribuită licitația publică pentru privind "proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii creşterea şi îmbunătăţirea spaţiului pietonal în zona urbană – modernizarea străzilor Regele Ferdinand, Emil Zona, Sextil Puşcariu, Tipografiei (tronsonul 1, respectiv 3) şi a scuarului CEC din municipiul Cluj-Napoca". 

Oferta câștigătoarea aparține firmei Diferit SRL (cu 7 subcontractanți, un ofertant – NV Construct S.R.L și un terț – Planwerk). Contractul este de 15.382.800 lei (3.237.625 euro), bani europeni. Firma Diferit este un client fidel al municipalității clujene, iar în prezent lucrează la Nodul N și podul Porțelanului și a câștigat licitația pentru modernizarea străzii Molnar Piuariu. 

coral