Casa Regală a Marii Britanii a publicat sâmbătă prima fotografie cu piatra de mormânt instalată la Capela memorială Regele George al VI-lea, sub care se odihnesc rămășițele reginei Elisabeta a II-a.

Elisabeta a II-a, soțul ei, Philip, tatăl ei, George al VI-lea, și mama ei, Elisabeta, se află sub o placă simplă de marmură neagră belgiană, pe care sunt inscripționate numele lor. Mormântul este înconjurat de flori și coroane de flori, potrivit BFM TV.

Luni, a avut loc o ceremonie funerară în Capela St George, în prezența membrilor familiei regale și a celor 15 prim-miniștri ai regatelor care au servit alături de suveranul britanic în calitate de șef de stat. Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, a fost apoi înmormântată în cadrul unei ceremonii private în Capela memorială George al VI-lea de la Castelul Windsor.

Săptămâna viitoare, capela va fi din nou deschisă publicului începând de joi. Intrarea va costa 26,50 lire sterline (29,66 euro) în timpul săptămânii și 28,50 lire sterline (31,90 euro) duminica.

coral