Primarul comunei sucevene Bosanci, Neculai Miron, a transmis, miercuri, că nu este vaccinat și că nu se va imuniza antiCovid 19, pentru că este doar o gripă severă.

Primarul Neculai Miron a participat, miercuri, la un protest al părinţilor din localitate faţă de şcoala online.

În cadrul unei discuții purtate în sediul Inspectoratului Școlar Județean Suceava edilul a transmis clar că nu este vaccinat și că nu are de gând să o facă.

“Mâine, poimâine veniți cu certificatul verde și ne impuneți să nu intrăm în instituție. Eu ca primar nu sunt vaccinat și nici nu mă vaccinez atâta vreme cât medicii specialiști din localitate și din Suceava mi-au spus că ei și familiile lor nu se vaccinează cum puteți să ne impuneți nouă sau cadrelor didactice să ne vaccinăm cu ceva neexperimentat. La ora actuala consilierul meu personal este vaccinat de trei săptămâni, este bolnav și are urmări în urma vaccinului. Colegul meu de muncă s-a vaccinat, acum este în carantină, s-a infectat după administrarea vaccinurilor. Vă spun din practică lucruri care pot fi verificate de oricine. Consider că trebuie să asigurăm cetățenilor testare gratuită că nu toți au posibilitatea de a-și face aceste teste”, a spus primarul, într-o înregistrare urmată pe Youtube de Monitorul de Suceava. 

Mai mult, edilul susține că boala nu ar fi nimic mai grav decât o gripă.

“Este o gripă severă, este o gripă accentuată şi poate fi tratată într-un mod normal fără a cheltui miliarde pe lucruri care nu folosesc la nimic”, a spus el.

Mai mulți părinți din comună s-au adunat în fața primăriei și au plecat în marș spre Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în semn de protest.

 

coral