În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Baciu se poate vedea cum o femeie își aruncă gunoiul în fața pubelei, printre alte gunoaie aruncate de alți cetățeni, chiar dacă pubelele erau goale. 

Primarul ales, care urmează să fie investit, Balázs János, a fost martor la scenă, a întors-o pe femeie din drum și a luat el personal gunoiul femeii și l-a aruncat în pubelă.

Locuitorii comunei Baciu se plâng de gunoaiele din comună, dar primarul interimar spune că problema nu este la firma de salubritate, ci la oamenii care aruncă gunoiul lângă pubele.

„Am câteva video-uri extrem de grăitoare. Păcat că nesimțirea este protejată prin GDPR. Caut o soluție să blurez fața celor care aruncă aiurea tot felul de gunoaie fără să verifice dacă ghena e plină sau nu. Nu avem personal pentru educarea populației pe teren”, a spus Balázs János.

În momentul de față oamenii care aruncă gunoiul pe domeniul public nu pot fi trași la răspundere deoarece în comuna Baciu nu există poliție locală.

„Pentru asta avem nevoie de poliție locală. Niciun angajat al Primăriei nu poate legitima o persoană. După ce ieșim din starea de alertă și ni se va permite, în sfârșit, să organizăm concurs pentru angajarea membrilor poliției locale, situația va fi radical diferită”, a completat Balázs.

coral