Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a declarat recent că a administrația condusă de el a atras mai multe fonduri europene decât cea din Cluj-Napoca. Cifrele arată însă că realitatea nu e tocmai aceasta.

Primarul din Baia Mare a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că valoarea investiţiilor derulate de municipalitate cu fonduri europene este mai mare decât în Cluj-Napoca. Cherecheș a spus că Baia Mare este „municipiul reşedinţă de judeţ cu cea mai mare sumă din finanţări europene atrase” din Transilvania, cu proiecte de circa 200 de milioane euro, susținând că a depășit municipiul Cluj-Napoca, despre care spune că a atras circa 170 milioane de euro fonduri europene.

Cifrele arată însă că municipiul Cluj-Napoca depășește investițiile cu fonduri europene, valoarea proiectelor finalizate, finanțate din fonduri europene în ultimii 4 ani depășind 224 milioane de euro, la care se adaugă suma de 183,5 milioane de euro a proiectelor semnate și care se află în derulare. Mai mult, proiecte în valoare totală de circa 2 miliarde de euro sunt în pregătire, cele mai mari sume reprezentând proiectele de infrastructură a municipiului.

 

coral