Prefectul de Bistriţa-Năsăud a semnat, miercuri, ordinul prin care a încetat de drept mandatul primarului oraşului-staţiune Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, ca urmare a condamnării acestuia la un an de închisoare cu suspendare.

Motivul condamnării: refuz de prelevare a probelor biologice, potrivit comunicatului de presă remis de Instituţia Prefectului.

“A fost constatată încetarea de drept a mandatului de primar al oraşului Sângeorz-Băi al domnului Ogâgău Traian. Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului. Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei. Viceprimarul va prelua atribuţiile primarului oraşului Sângeorz-Băi”, se arată în comunicat.

În timpul campaniei electorale, Ogâgău s-a ales cu un dosar penal, pentru rele tratamente aplicate fiicei sale minore, după apariţia în spaţiul public a unui material video filmat de primar în timpul unei vacanţe la schi, în Austria.

CITEȘTE ȘI:

Primarul care s-a filmat cand își UMILEA fiica, CONDAMNAT de Curtea de Apel Cluj

coral