Curtea de Apel Cluj a decis să mențină condamnarea penală din dosarul în care primarul din Valea Ierii, Duma Gabriel Alexandru, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Alături de inginerul primăriei, Ioan Boca, condamnat şi el la închisoare cu suspendare, cei doi au girat o afacere pentru terenuri sportive amenajate pe fonduri europene, care în realitate sunt amenajate pe suprafeţe înclinate, fiind impracticabile.

De asemenea, cei doi au întocmit documentații pentru a primi bani europeni pentru o pistă de atletism, amenajată în cadrul stadionului comunal, dar care nu există decât pe hârtie.

”Admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda împotriva sentinţei penale nr. 507 din data de 01.11.2019, pronunţată de către Judecătoria Turda, pe care o desfiinţează în parte cu privire la încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor DUMA GABRIEL-ALEXANDRU şi Boca Ioan şi, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: (…) condamnă pe inculpatul D. G.-A. (cu datele personale la dosar) la pedeapsa de: – 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de infracţiunea de abuz (…) interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani. (…)dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. (…) pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei com. Valea Ierii/ Primăriei com. Iara.

Condamnă pe inculpatul Boca Ioan la pedeapsa de: – 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu (…) interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani(…)pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei mun. Gherla/ Primăriei a mun. Dej, arată Gazeta de Cluj. 

Respinge, ca nefondate, apelurile promovate de către inculpaţii D. G. A. şi B. I., precum şi de partea civilă M. L. P., D. şi A.. Obligă pe inculpaţi să plătească statului câte 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cheltuielile judiciare în apelurile Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi a M. L. p., D. şi A. rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 24 iunie 2020.”, arată soluția pe scurt a instanței.

coral