Un clujean, în semn de recunoștință, a scris un mesaj pe un zid din municipiu, pentru a-și arăta susținerea față de primarul Emil Boc.

„Covid is temporary, Emil Boc is forever” (n.red. Covid este temporar, Emil Boc este pentru totdeauna) este mesajul realizat cu spray.

Totuși, mesajul inedit s-ar putea să îl coste scump pe cel care l-a realizat.

Primăria municipiului Cluj-Napoca continuă războiul cu grafitti-urile și a achiziționat în toamna anului trecut o instalație mobilă de curățare ecologică a desenelor care au împânzit zidurile clădirilor din oraș.

„Ne va ajuta la înlăturarea desenelor de tip graffiti și a straturilor de vopsea de pe fațadele clădirilor, fără a utiliza substanțe chimice și fără a distruge suprafețele, dar și la curățarea fațadelor monumentelor, zidurilor și pavajelor”, a precizat Emil Boc. Edilul a subliniat faptul că amenzile pentru vandalism vor fi în continuare aspre.

De asemenea, în ultimii ani, amenzile au crescut simțitor pentru cei care distrug pereții clădirilor din oraș.

„Vom aplica amenzi maxime permise de lege pentru toți cei care ne sfidează. Repet, nu pot să înțeleg, cum să vii să-ți bați joc de o clădire nou-renovată în centrul Clujului doar pentru a-ți satisface un impuls de moment? Dincolo de aceste sancțiuni pe care le vom aplica în continuare, vom curăța clădirile și vor arăta așa cum trebuie în centrul Clujului”, a punctat Boc.

coral