Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a afirmat astăzi, 31 august 2021, faptul că încă nu s-a vaccinat anti-COVID. Motivul invocat de acesta este că medicul nu i-a dat încă undă verde. Deși în primă instanță edilul declara faptul că testul său Covid-19 a ieșit negativ, însă a stat cu fiica sa în carantină, Nicușor Dan a recunoscut astăzi că a fost infectat cu noul coronavirus. Cu toate acestea, primarul general al Capitalei nu s-a vaccinat anti-Covid-19 nici până în momentul de față.

”Nu am spus public pentru că nu am vrut să parazitez dezbaterea publică cu asta. După cum bine știți, am fost în izolare în luna mai. Am fost izolare pentru că fiica mea a fost infectată, apoi m-am infectat și eu, deci am avut coronavirus. O să fac vaccinarea după ce medicul îmi va spune că este bine să o fac”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a stat în carantină împreună cu fetița lui

În luna aprilie a acestui an, primarul general a postat un mesaj pe rețelele de socializare, precum că fetița lui a ieșit pozitivă la testul COVID-19. Având în vede acest lucru, el a ales să se carantineze cu aceasta chiar dacă testul său a ieșit negativ.

”Fetița mea, Aheea, a ieșit pozitiv la testul COVID-19. Nu are simptome, nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieșit negativ la testare dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei) până vineri, 30 aprilie. Voi continua să-mi îndeplinesc obligațiile de primar lucrând de acasă. Multă sănătate tuturor”, scria pe Facebook primarul Nicușor Dan.

Primarul general a refuzat să răspundă de ce nu s-a vaccinat până acum

Nu a venit nicio explicație din partea lui Nicușor Dan, de ce nu a ales să facă vaccinul încă din luna aprilie, așteptând abia acum confirmarea medicului.

Această afirmație a venit după declarațiile lui Florin Cîțu din cadrul unei conferințe de presă susținută la Guvern, în care spune că bugetarii care refuză să se vaccineze ar trebui obligați să se testeze.

coral