Primele cireşe se vând cu sume cuprinse între 150 și 175 de lei kilogramul. Din cauza preţurilor exorbitante, precupeții au ajuns să le dea chiar şi la suta de grame, relatează, într-un reportaj la tarabele din piață, postul Antena 3.
Cireşele sunt din import, iar cei care le vând spun că preţurile ridicate sunt justificate „deoarece în Spania, Grecia, Turcia ar fi fost frig sau ar fi nins şi producţia este mică”.

Dacă un client vrea să cumpere mai mult de două kilograme, vânzătorii sunt dispuşi să facă reduceri și să mai coboare prețul de 175 de lei/ kilogram. Prețul exagerat al unui kilogram de fructe a fost remarcat și de Pavel Bartoș. Într-un clip postat pe pagina sa de Facebook, intitulat „Opulență”, actorul se desfată cu două cirește, conform libertatea.ro

Mușcă din ele, extaziat, și spune că „nu e cazul să se grăbească”. „Sunt om realizat, mi-am cumpărat două cirește”, face actorul haz de necaz.

În Polonia costă dublu

Prețul cireșelor e subiect și în presa poloneză. Din același motiv. Numai că aici ar fi chiar mai scumpe. Un mesaj care însoțește fotografie distribuită pe internet și citată de ediția poloneză a publicației Business Insider arată că prețul unui kilogram de cireșe autohtone este de 260 de zloți, adică echivalentul a 275 de lei.
 

coral