Un defibrilator automat extern (AED) a fost montat, în această săptămână, în incinta complexului de natație din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. 

"Finalitatea proiectului "Și tu poți salva o viață!" – Ediția Prolog: achiziționarea, instalarea și oferirea spre utilizare a primul defibrilator automat extern (AED) achiziționat prin inițiativa unei asociații studențești și anume ASK-UBB.

Acesta a fost inaugurat în data de 15 mai 2019, fiind instalat în Parcul Dr. Iuliu Hațieganu, în complexul de Natație Universitas.

Mulțumim Universității Babeș-Bolyai pentru încredere, mulțumim Facultății de Educație Fizică și Sport pentru susținere, ajutor și deschiderea față de acest proiect, mulțumim medicului specialist Mihai Bucur pentru ajutorul constant și mulțumim Work In Progres și în mod special lui Claudiu Antohi pentru tot sprijinul oferit!

Vă suntem recunoscători!", transmit reprezentanții Asociației Studenților Kinetoterapeuți. 

Edilul Clujului a spus că mai multe defibrilatoarele vor fi achiziționate în cursul acestui an și ar urma să fie amplate în zone intens circulate, precum zona fostei primării – Bulevardul Eroilor, Sala Polivalentă – BT Arena sau la gară. Vor fi achiziționate circa 10-15 apartate. 

coral