Primul român care a primit o brățară electronică din partea autorităților apare din nouă în prim-plan și asta deoarece, pentru a doua oară, bărbatul a rupt dispozitivul pe care trebuia să-l poarte.

El a fost monitorizat cu ajutorul unei brățări electronice, după ce și-a bătut iubita.

L-au prins iar, arestat pentru a doua oară

De data aceasta, bărbatul nu a stat prea mult cu brățara, căci și-a rupt din nou dispozitivul de supraveghere. Este a doua oară când se întâmplă acest lucru, precedentul episod datând de la începutul lunii octombrie. Și atunci, dar și acum, individul a ajuns în spatele gratiilor, oamenii legii reținându-l destul de rapid.

Acest nou sistem de supraveghere al persoanelor violente – o brățară electronică utilizată deja cu succes în multe țări din Occident – i-a fost montat bărbatului pentru că și-a agresat iubita. Persoana în cauză este din București, Sectorul 5.

Sistemul de supraveghere care constă într-o brățară electronică a fost lansat în România la începutul lunii octombrie. Brățara se montează pe glezna agresorului sau la încheietura mâinii. Ulterior, atât agresorul, cât și victima primesc un telefon, iar dacă în vreun moment cei doi se apropie unul de altul este emis un mesaj de alertă.

Deocamdată, aceste brățări electronice aduse în România fac parte dintr-un proiect-pilot. Ele funcționează doar în București și județele Iași, Vrancea și Mureș, informează Antena 3.

coral