Anul acesta nu este primul din istoria companiei Samsung în care sud coreenii își înfrâng rivalii într-un mod glorios prin lansarea unor terminale excepționale din seria S. Vedetele anului 2020 sunt Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra, trei dispozitie care se concentrează pe imagine, conectivitate și software. Despre Samsung Galaxy S20 și Samsung Galaxy S20+ se poate spune că sunt o continuare a dispozitivelor Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+ din generația trecută, iar cel de-al treilea, respectiv, Samsung Galaxy S20 Ultra este o nouă adiție la tradiționala colecție.

Despre toate aceste trei telefoane și performanțele lor uimitoare, vom vorbi în rândurile următoare, concentrându-ne în mod special pe terminalul Samsung Galaxy S20+, fiind, să spunem așa, modelul “de bază” al seriei și raportându-ne la el pentru eventualele comparații.

Design și display

Toate modelele Samsung Galaxy S20 sunt prevăzute cu ecrane AMOLED, cu rezoluție de 3200 x 1400 pixeli și o rată variabilă de refresh de până la 120 MHz. Dar principala diferență dintre ele este mărimea. În timp ce Samsung Galaxy S20+, considerat cel mai ergonomic model dintre toate, are o diagonală de 6.7 inch, Samsung Galaxy S20 pare minuscul la cei 6.3 inch ai săi, iar Samsung Galaxy S20 Ultra aproape că poate fi confundat cu o tabletă de 6.9 inch.

Încă o diferență, atât de mică ce nu poate fi observată cu ochiul liber însă, este și densitatea pixelilor. Dar așa ceva poate fi trecut ușor cu vederea, mai ales de cei care își achiziționează un astfel de terminal pentru funcțiile sale și nu neapărat pentru numărul de pixeli al ecranului.

În ceea ce privește design-ul pe de altă parte, toate cele trei modele din seria Samsung Galaxy S20 sunt foarte asemănătoare între ele, iar pentru un plus de personalitate pot fi dotate cu un set de huse Samsung Galaxy S20, huse Samsung Galaxy S20+ sau huse Samsung Galaxy S20 Ultra de la Itelmobile.

Camere

Cu toate că este considerabil mai scump, Samsung Galaxy S20+ are lentile aproape identice cu Samsung Galaxy S20. Senzorul principal are 12 MP și deschidere f/1.9, iar celelalte lentile sunt una telephoto de 64 MP cu deschidere f/2.0 și una ultrawide cu 12 MP și deschidere f/2.2. În plus față de Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ mai are și un senzor time of flight, dar care din punctul de vedere al celor mai mulți utilizatori nu face o mare diferență. Camera selfie pe de altă parte, la ambele telefoane este identică, având o lentilă de 10 MP cu deschidere f/2.2.

La polul opus, cel puțin în teorie, Samsung Galaxy S20 Ultra ar trebui să fie liderul grupului cu uimitoarea sa lentilă de 108 MP, un dispozitiv care face ca acest telefon să poată fi privit și ca un veritabil aparat de fotografiat, nu doar un echipament de comunicare. Dar testat în realitate, cu toate că la capitolul fotografie Samsung Galaxy Ultra este cel mai bun terminal lansat vreodată de această companie, el are totuși limitările sale.

Baterie și procesor

Un lucru pentru care îi apreciem în mod deosebit pe asiatici este faptul că nu se zgârcesc cu bateriile pe care le folosesc pentru terminalele lor. Huawei stă bine din acest punct de vedere, iar Samsung extraordinar și seria Samsung Galaxy S20 nu face excepție de la regulă!

Cu o baterie de 4500 mAh, Samsung Galaxy S20+ se descurcă excelent la toate provocările pe care le întâmpină de-a lungul unei zile și nici Samsung Galaxy S20, la o valoare de 4000 mAh, nu stă deloc rău în ceea ce privește autonomia. Cât despre Samsung Galaxy S20 Ultra, putem spune că nici nu ne așteptam la ceva mai prejos de 5000 mAh, având în vedere funcțiile acestui neobișnuit de performant telefon.

Cât despre procesoare, avem și de această dată numai cuvinte de laudă pentru că fiecare telefon din seria Samsung Galaxy S20 este dotat cu câte un Exynos 990 (7 nm+) și un minim de 8GB de memorie RAM, mai mult decât suficient pentru orice joc sau aplicație disponibilă pe mobil la ora actuală. coral