Un bărbat din județul Dolj s-a ales cu dosar penal după a chemat poliția acasă pentru că, spunea el, îl bate iubita, dar fost prins și cu 140 de kilograme petarde în casă.

Bărbatul a sesizat duminică, prin 112, că este lovit de către iubita lui, de 30 de ani, din comuna Podari, într-un apartament din Craiova. Poliţiştii au constatat că cei doi s-au certat, iar bărbatul a lovit-o pe femeie, adresându-i şi ameninţări cu acte de violenţă. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, fiind întocmit şi dosar penal pentru violenţă în familie şi ameninţare.

Bărbatul, prins și cu minciuna și cu 140 de kilograme de petarde

În timpul cercetărilor, poliţiştii au constatat că, în locuinţă, bărbatul are mai multe articole pirotehnice pentru care nu poate prezenta documente de provenienţă şi nici nu este autorizat să le comercializeze sau să le deţină.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 140 de kilograme de materiale pirotehnice, categoriile F2, F3 şi P1. Astfel, s-a ales cu dosar penal și pentru efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

coral