Printesa Haya a fost numita membra a corpului diplomatic al Ambasadei Iordaniei la Londra, informeaza The Times, potrivit Agerpres.

Numirea Printesei Haya in postul de prim-secretar al Ambasadei a fost anuntata pe lista diplomatilor din Londra publicata de MAE britanic.

In prezent, printesa este implicata intr-o lupta legala in Marea Britanie impotriva sotului sau, seicul Mohamed bin Rashid al Maktum, vicepresedintele si prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, pentru custodia celor doi copii ai lor, mai scrie Agerpres.

Printesa Haya, care este sora Regelui Iordaniei, a fugit in luna iunie, cu fiul ei, Zayed in varsta de 7 ani si fiica sa, Al Jalila, in varsta de 11 ani, in Marea Britanie. Imediat dupa ce a fugit, seicul i-a cerut printesei sa se intoarca acasa, insa ea a refuzat spunand ca se teme pentru viata ei.

Odata ajunsa in Anglia, Haya a cerut justitiei britanice sa emita un ordin de protectie impotriva sotului ei, cu care se afla in proces de divort.

Printesa locuieste cu cei doi copii ai sai in cartierul Kensington, intr-o casa estimata la 85 de milioane de lire (98,5 milioane de euro), potrivit The Times.

coral