Trei bărbați din Călărași au fost reținuti după ce au profanat șase morminte în județul Cluj. Anchetatorii au aflat că sunt aceeași indivizi care, luna trecută, au vandalizat 13 locuri de veci în Dâmbovița.

Printre acestea, și cavoul unui copil de numai doi ani. Jefuitorii de morminte ar fi furat în total peste zece mii de lei și mai multe bijuterii.

Suspecții, care nu sunt la prima faptă de acest fel, au fost prinși pe Autostrada Sebeș-Turda, după ce au vandalizat șase morminte din localitatea Huedin, din județul Cluj, de unde au furat 100 de euro și 10 lei. Bărbații urmăreau înmormântările unor persoane cu familii înstărite.

Indivizii au urmărit videourile în direct difuzate pe rețelele sociale, ca să descopere dacă familia celui înmormântat este bogată. Apoi au dezgropat sicriele și au furat tot ce e de valoare, bani și bijuterii.

Hoții au profanat două cadavre, ca să ia inele de pe trupuri sau dinți de aur. Cei trei indivizi sunt originari din Călărași, iar luna trecută au fost implicați într-un alt jaf, în localitatea Corbii Mari, acolo unde 13 morminte au fost găsite vandalizate. Printre ele, cavoul unui copil de numai doi ani, de unde jefuitorii de morminte ar fi furat peste zece mii de lei şi mai multe bijuterii din aur. Luni, indivizii au fost prinși și duși la audieri.

coral