Începutul acestui an școlar a fost unul dificil atât pentru elevi și părinți, cât și pentru profesori. Un dascăl din Cluj-Napoca a transmis odată cu începerea școlii un mesaj prin care arată că nu așteaptă nimic de la autorități și dorește să își facă în continuare meseria cu aceeași dedicare.

„A început școala, mult a fost, interesant va fi!

Sunt doar o mamă, o simplă profesoară și un modest cetățean care a decis să nu mai aștepte, să nu mai spere nimic de la autorități, să se bucure de acest început și să lase teama deoparte.

Am așteptat și am sperat prea mult, dar acum am înțeles faptul că doar noi putem pune lucrurile în mișcare, împreună cu acel corp profesoral blamat, din care fac și eu parte. Nu voi face echipă cu sus-pușii. Într-o echipă, coechipierii au aceleași scopuri și muncesc împreună. Eu fac echipă cu copilul meu, cu elevii mei, cu părinții elevilor, cu colegii mei și cu direcțiunile școlilor. Aceasta este singura echipă căreia îi pasă de sănătate, de educație și care a pus umărul la muncă.

Noi, profesorii, ne dorim să ne desfășurăm activitatea în normalitate, între elevi care chicotesc de bucurie și au emoții cu privire la lecții, dar asigurându-le toate condițiile sanitare, pe care le-am putut crea.

Urez tuturor sănătate, putere de muncă și înțelepciune!”, a scris Raluca Vlaicu, profesor de limba și literatura română, din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Profesorii, pe același calapod cu medicii? Dascălii ar putea 500 de euro stimulent de risc

coral