Potrivit unei mame, profesorul de matematică de la Școala Horea, Cloșca și Crișan din Turda, județul Cluj,  a bătut un copil din clasa a VI-a în fața colegilor de clasă.

„Profesorul de matematică Mihai Popovici, de la Școala Gimnazială Horea, Cloșca și Crișan din Turda a bătut un elev din clasa a VI-a A. STOP VIOLENȚĂ!”, ne scrie turdeanca. Părinţii elevilor din clasa respectivă sunt indignaţi şi revoltaţi în acelaşi timp de comportamentul dascălului: „Părinții elevilor din această clasă nu pot tolera un astfel de comportament!”, a adăugat femeia. Totodată ne-a scris că, din ce şi-au dat seama părinţii „din păcate, se doreşte muşamalizarea” acestui incident.

Elevul a fost bătut cu pumnii și picioarele de profesorul, Mihai Popovici, relatează şi Refleqtmedia, citată de turdanews.net. „Astăzi, la ora 10:40, băiatul meu m-a sunat de la școală, pentru a-mi spune că a fost bătut și trântit de pe scaun de profesorul de matematică. Sincer, nu l-am crezut pe fiul meu, deoarece el este mai neastâmpărat, însă după aceea am fost sunată de dirigintă și de doamna directoare și chemată la școală”, a declarat Gheorghieș Maria, mama elevului.

Se pare că directoarea școlii și diriginta au făcut-o pe femeie să creadă că, copilul a fost „ doar îmbrâncit” de profesor, dar când a ajuns acasă și a citit mesajele de la părinții colegilor a realizat care era adevărul. Pe grupul de părinți au apărut mesaje în care mamele celorlalți copii povesteau ceea ce s-a întâmplat. Atunci femeia a realizat că fiul ei nu a mințit și că, într-adevăr, a fusese bătut.

Părinții colegilor elevului doresc să se ia măsuri imediate împotriva acestuia. Ba mai mult, sunt convinși că nu este primul caz de acest gen din cariera cadrului didactic. Mama elevului agresat spune că va depune o plângere penală la  Poliția Turda, pentru „loviri și alte violențe” împotriva profesorului.

coral