Profesorul Ioan Ardelean a fost astăzi la un pas de a intra la închisoare. Tribunalul Cluj a pronunțat azi o sentință ”limită” în dosarul în care profesorul era acuzat că, în calitate de angajat al Universității Tehnice, lua bani de la elevi pentru a-i promova la examenele de la disciplinele pe care acesta le preda.

Magistrații l-au condamnat pe Ardelean la trei ani de închisoare cu suspendare și confiscarea unor sume de bani găsite cu ocazia flagrantului din toamna anului 2017, dar și la perchezițiile din dosar, precum și menținerea sechestrului asigurator (peste 25 de mii de euro), informează Ziar de Cluj.

De asemenea, magistrații îl obligă pe Ardelean să presteze muncă în folosul comunității și să frecventeze un program educațional. 

Generaţiile mai vechi care au trecut prin sălile de curs unde preda Ardelean susţin că niciodată nu s-a pus problema de a cotiza în vreun fel pentru a promova la materia acestuia. Aparent, lucru susţinut de procurori, sumele pe care le primea Ardelean au devenit o practică de-a acestuia doar de câţiva ani, cel mai probabil după pensionare.

coral