Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Cum va fi vremea în luna mai a acestui an, puteți afla în continuarea…

Prognoza meteo 3 mai-31 mai 2021. Ce se întâmplă cu vremea în România

Se pare că temperaturile vor avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Ploile își vor face apariția, mai ales în săptămâna 24 – 31 mai. Potrivit meteorologilor, în zilele următoare temperaturile vor urca din nou.

În următoarele zile, vremea va fi în general frumoasă, iar în prag de weekend temperaturile vor tinde spre valori de 30 de grade Celsius. Cu toate acestea nu vor lipsi ploile. Joi va ploua în regiunile de est a țării, iar vineri ploile se vor muta în jumătatea de nord-vest.

Săptămâna 3 – 10 mai

În prima săptămână a intervalului temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă a anului în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, mai ales în zonele montane.

Meteo 10 – 17 mai 2021

În săptămâna 10 – 17 mai temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în aproape toate regiunile țării. Ploile vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice și la munte, iar în restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

Vremea în săptămâna 17 – 24 mai

În acest interval de prognoză, temperaturile medii vor fi de asemenea apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. În ceea ce privește ploaia, regimul pluviometric va fi în general deficitar în sud-vestul țării și la munte, iar în celelalte regiuni va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 24 – 31 mai

În ultima săptămână a lunii mai, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cu toate acestea, regimul pluviometric va fi în general excedentar în partea de nord-vest a României, dar ușor deficitar în sud. Pentru celelalte regiuni regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru ultima săptămână din luna mai.