Pentru a da posibilitatea depunerii cererilor de finanțare europeană, în proxima ședință a Consiliului Județean Cluj va fi promovat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Regiei Autonome Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” Cluj.

Proiectul va fi inițiat și supus spre aprobarea plenului deliberativului județean deși se consideră în continuare ca fiind ilegală avizarea de către consiliul de administrație, în 13 iunie, a rectificării bugetului Aeroportului, inclusiv prezența în cadrul acestuia a doi membri ale căror mandate încetaseră anterior.

Plenul Consiliului Județean a aprobat deja depunerea de către Aeroport a unor cereri de finanțare europeană nerambursabilă, problemele puse în discuție prin cererea de rectificare a bugetului regiei referindu-se la solicitarea de suplimentare a acestora.

Reamintim pe această cale faptul că, din momentul preluării sub autoritatea Consiliului Județean Cluj și până în prezent, forul administrativ județean a inițiat, sprijinit și finanțat constant proiectele de dezvoltare, modernizare și extindere a Aeroportului clujean, dovadă fiind cele peste 100 de milioane de euro alocate în acest sens.

coral