Proiectul cultural-educativ ,,Zestrea Tradițiilor Clujene”, derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a continuat miercuri, 27 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială Sânnicoara, unitate de învățământ ce aparține Liceului Tehnologic ,,Ștefan Pascu” Apahida.

La Căminul Cultural din localitate, alături de cadrele didactice și părinți, cei peste 150 de elevi din ciclul primar și gimnazial s-au întâlnit cu echipa de proiect, consultantul artistic Maria Marinela Istici și interpreta profesionistă de muzică populară Mariana Morcan.

A fost prezentată activitatea C.J.C.P.C.T. Cluj, editorialele instituției și au fost purtate discuții pe teme de cultură tradițională, în cadrul cărora elevii au dat dovadă de cunoștințe temeinice în ceea ce privește tradițiile și obiceiurile populare din județul Cluj. Deoarece întâlnirea a avut loc în apropierea Zilei Naționale a României, elevii din Sânnicoară au pregătit și intonat cântece și poezii patriotice. Interpreta profesionistă de muzică populară Mariana Morcan a încheiat evenimentul, prezentând în fața celor prezenți cântecele populare și patriotice .

La activitatea cultural-educativă de la Sânnicoară au fost prezenți și reprezentanții autorităților locale, respectiv primarul și viceprimarul comunei Apahida.

coral