Locuitorii judetului Vrancea, dar si cei care tranziteaza acest judet, vor fi obligati, de vineri, 10 aprilie, sa poarte masti de protectie in spatiile publice, inchise sau deschise, iar in lipsa mastilor sunt sfatuiti de autoritati sa improvizeze, folosind fulare ori esarfe.

O hotarare in acest sens a fost luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea, iar obligativitatea purtarii unei masti de protectie va intra in vigoare incepand cu data de 10 aprilie.

Astfel, vrancenii, dar si cei care tranziteaza acest judet, sunt obligati sa poarte mijloace de protectie a gurii si a nasului. In lipsa mastilor chirurgicale se pot folosi fulare, esarfe ori alte obiecte care sa impiedice raspandirea coronavirusului.

Acestea vor fi obligatoriu purtate in toate spatiile publice deschise si inchise, in mijloace de transport in comun, institutii publice, spatii comerciale, farmacii, piete agroalimentare, santiere in lucru, autogari.

De asemenea, administratorii si detinatorii locatiilor frecventate de oameni in aceasta perioada vor interzice accesul cetatenilor fara mijloacele de protectie mentionate, iar la intrare vor monta covoare imbibate cu substante dezinfectante.

In judetul Vrancea erau confirmate, pana la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategica, 79 de cazuri de infectare cu coronavirus.

coral