Peste 200 de oameni au protestat în parcarea din fața fabricii Kronospan, sâmbătă, împotriva tăierilor abuzive a pădurilor. Protestul a cuprins și un marș auto prin Sebeș.

Articol recomandat: O pădure din Floreşti "a chelit" subit, în doar o lună. FOTO/VIDEO

Grupul care a inițiat manifestarea susține că a primit „numeroase informații și semnale de la cetățeni din toate regiunile României cu privire la tăierile și transporturile de bușteni disproporționat de mari comparativ cu perioada anterioară. Până acum, ministrul Mediului și premierul României au bagatelizat problema și au încercat să evite dezbaterea publică, ducând subiectul în derizoriu. Dacă starea de alertă cu privire la Sars-Cov-2 este temporară, starea de alertă civică față de hoție, ilegalități, nedreptăți și exploatarea sălbatică a pădurilor României trebuie să fie permanentă”.

Articol recomandat: Control al Gărzii Forestiere Cluj, s-au găsit sute de metri cubi de lemn ilegal!

Unul dintre participanți a spus că este vorba despre un protest-maraton, ce ar urma să fie continuat și la Brașov, Covasna, dar și Hunedoara, Deva, Rădăuți, Maramureș sau alte locații. „Aici au găsit păduri ieftine și guvernanți ieftini”, a spus acesta.

Declarații ale participanților la protest:

„Am venit aici pentru a ne apăra dreptul la aer curat și a avea păduri din România” – participant din Vrancea.

„Vrem să fie protejată natura, pădurile, moștenirea noastră cea mai de preț” – participantă din Sighișoara.

„Vrem să apărăm pădurile patriei. Guvernanții au făcut în așa fel încât să poată fi tăiate pădurile fără autorizații. Vrem să tragem un semnal de alarmă” – alt participant.

Manifestanții poartă steaguri tricolore și acțiunea este monitorizată de Poliție și Jandarmerie. coral