Magistrații Tribunalului Cluj au dispus menținerea măsurilor preventive față de Cincă Sorin Irinel și Dinu Andrei Codrut, cei doi proxeneți traficanți de droguri care administrau prostituatelor doze de heroină pentru a de face dependente. Cei doi vor rămâne în continuare în arest la domiciliu, cel puțin pentru încă 60 de zile, până la următoarea verificare a măsurii preventive.

"În baza art. 208 alin. (4) din C.p.p., Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luate faţă de inculpatul CINCĂ Sorin Irinel, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism, în formă continuată, prev. de art. 213 alin. (1) din C.p., cu aplic. art. 35 alin. (1) din C.p., trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, prev. de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. (1) din C.p., deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată, prev. de art. 4 alin. (2) din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. (1) din C.p., cu aplic. art. 38 alin. (1) din C. – dispusă prin încheierea penală nr. 184/J/28.11.2019 a Tribunalului Cluj – Secţia penală. Dispune menţinerea arestului la domiciliu faţă de inculpatul CINCĂ Sorin Irinel. Următoarea verificare a subzistenţei temeiurilor care au determinat luarea măsurii se va efectua înainte de expirarea unui termen de 60 de zile. În baza art. 221 alin. (6) din C.p.p., Admite cererea inculpatului CINCĂ Sorin Irinel de a părăsi mobilul situat în … la data de 02.03.2020, în intervalul orar 7:30-10:30, pentru a se prezenta la Laboratorul de analize medicale din cadrul Policinicii Titan, cu sediul în Bucureşti, bld. Nicolae Grigorescu, nr. 41, sector 3, Bucureşti, respectiv la data de 04.03.2020, în intervalul orar 11:00-14:00, pentru a se prezenta la Clinica Imadenta 2001 SRL, cu sediul în Bucureşti, str. Aleea Vergului, nr. 4, bl. 15, sector 2, Bucureşti. În baza art. 208 alin. (4) din C.p.p., Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luate faţă de inculpatul DINU Andrei Codru?, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, prev. de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. (1) din C.p. Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul DINU Andrei Codruţ. Următoarea verificare a subzistenţei temeiurilor care au determinat luarea măsurii se va efectua înainte de expirarea unui termen de 60 de zile. Copia încheierii se comunică, de îndată, inculpaţilor şi instituţiei, organului sau autorităţii desemnate cu supravegherea lor, organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuiesc aceştia, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră.", se arată în minuta judecătorilor clujeni.

Procurorii de la Crimă Organizată arestau, la începutul lunii aprilie a anului treut, două persoane din Cluj care racolau tinere, le drogau cu heroină și le obligau să se prostitueze în diferite orașe din țară. Fetele au fost aduse și Sibiu, în apartamente închiriate în regim hotelier.

DIICOT Cluj a transmis o informație potrivit căreia a arestat doi bărbați sub acuzația de trafic de persoane în formă agravată şi în formă continuată, proxenetism în formă continuată, trafic de droguri de mare risc în formă continuată, acces ilegal la un sistem informatic în formă agravată şi în formă continuată, şi de alterare a integrităţii datelor informatice.

După cum reiese din datele DIICOT, procurorii au descoperit că ununul dintre cei doi, Sorin Irinel Cincă, un bucureştean în vârstă de 37 ani, era cel care se ocupa de racolare. Începând din 2014, acesta a recrutat mai multe tinere pe care le-a exploatat sexual, obligându-le să se prostitueze în apartamente închiriate în regim hotelier în mai multe oraşe, printre care se numără Cluj Napoca, Sibiu, Craiova şi Oradea.

coral