Cazul proxeneților din Cluj-Napoca și Dej care au plasat la ”produs” femei în Elveția și Austria arată cât de slabă este poliția clujeană, pentru că interlopii defilau sub nasul tuturor cu mașini de sute de mii de euro.

Unul dintre aceștia, Cosmin Pop, zis și ”Șarpele”, și-a cumpărat în leasing o mașină de lux, în valoare de 400.000 de euro, dar achita ratele cu banii produși de cele două tinere trimise în Elveția și Austria. ”Șarpele” avea cardurile fetelor și lua bani cu nemiluita. Una dintre prostituate. G.A. s-a plâns că este amenințată, scrie foaiatransilvana.ro.

”Pentru a arăta că autoturismul marca Rolls Royce Wraith îi aparține lui Pop Cosmin, dar ratele sunt achitate cu banii obținuți de pe urma practicării prostituției de către numitele P.C. și G.A., trebuie observate transferurile bancare. În continuare, arăt că din contul numitei G.A. s-a transferat către Bodi Alexandru Nicolae – fostul soț al Biancăi Drăgușanu – în data de 18 august 2018, suma de 4.080 euro, cu mențiunea rată Rolls Wrait DJ 935. Asemenea, din contul numitei P.C., în data de 6 decembrie 2019, s-a transferat către Standard Corporate GMBH suma de 4.090 de euro, reprezentând rată Rolls Royce DJ 935 (numărul de înmatriculare a autoturismului Pop Cosmin, care a fost modificat cu mai multe inscripții și însemne privind un șarpe, porecla sa fiind șarpele), iar în data de 22 septembrie 2019, s-a transferat suma de 2.045 euro, către Bodi Alexandru Nicolae, reprezentând jumătate rată Rolls Royce DJ 935.

Spre exemplu, în data de 12.01.2020, orele 00.30 și 01.04, G.A.(o tânără obligată să e prostitueze – n.n.) a avut două dialoguri telefonice cu B. Alexandru în care i-a transmis că Pop Cosmin, zis ”Sharpele nebunu” a amenințat-o, că i-ar fi sugerat că poate să îi facă rău, dorind să afle dacă la acel moment avea pe altcineva (alt bărbat). I-a spus interlocutorului că Pop Cosmin i-a spus prin intermediul aplicației whatsapp așa: Eu nu ameninț, io fac, că io nu ameninț, io când fac, fac. Că el nu-i prost, ca și Coco, că gen, că D… avea deja vreo două degete tăiate!”, precizează anchetatorii.

Mama interlopului l-a mustrat într-o conversație înregistrată de procurori. În 13 decembrie 2019, ora 07.17, Pop Cosmin a vorbit cu Pop Cristina la telefon, ”însă interlocutorul său era mama lui, care folosea telefonul susnumitei. În cadrul discuției lui Pop Cosmin i-a reproșat că nu lucrează, trăiește doar din banii câștigați de femei și că a cheltuit foarte mulți bani întrucât la acel moment avea multe datorii. În final, i-a mai transmis că tot în anturaj cu oameni ca el a umblat, fapt pentru care consider că mama sa s-a referit la acel anturaj de care s-a mai discutat în prezentul act, respectiv acel grup format în mare din prostituate-proxeneți”.

Pop mai avea o prostituată de la care încasa bani în Viena. ”P.C. s-a prostituat la Viena, la două adrese. Aceasta a fost luată în evidență în Viena ca prostituată, din data de 16.07.2019. Cu ocazia unui control al Poliției a declarat că practică prostituția în Viena, din anul 2014.

În data de 18 decembrie 2019, ora 5.18,P.C. îl apelează pe Pop Cosmin Sorin, acesta din urmă spunându-i sună-mă tot timpul dincolo, nu poți? Din nou se probează faptul că susnumitul ascunde activitatea infracțională. În același sens este și discuția din data de 19.12.2019, ora 06.20, în care îi reproșează de ce o sună prin apel telefonic regulat.

În data de 15.12.2019, ora 19.35 s-a efectuat un apel telefonic între P.C. și Pop Cosmin Sorin. Din discuția purtată se observă că aceasta din urma să îi remită unui Cosmin, care locuia la Viena, suma de 500 de euro. Această sumă era plata unei datorii a numitului Pop Cosmin Sorin, întrucât numitul Cosmin a achitat o amendă în cuantum de 450 de euro, pe care anterior o luase Pop Cosmin Sorin.

Pentru a dovedi că Pop Cosmin gestionează resursele financiare ale persoanei vătămate P.C., chiar dacă acestea nu provin din prostituție, este relevant faptul că, în data de 22.12.2019, ora 21.43, aceasta primește un mesaj de la utilizatorul cu numărul ****, identificată ca fiind mama sa cu textul: ”Ne-ai lăsat în curul gol la bătrânețe”, cu referire la faptul că aceasta a vândut apartamentul părinților săi, pentru a plăti datoriile acumulate de Pop Cosmin Sorin.

Prin aceasta se dovedește că Pop Cosmin utilizează cardul numitei P.C., aspect ce reiese și din convorbirea dintre cei doi din data de 2 ianuarie 2020, ora 12.51, în care Pop Cosmin spune că este la un bancomat, că prima dată nu i-a dat banii, apoi a scos 2.000 și mai încearcă 2.000, iar P.C. îi confirmă acest fapt spunând că a primit mesaj de la bancă.

În ceea ce privește relația proxenet – prostituată, faptul că Pop Cosmin admitea că nu are iubită în conversația cu mama sa și că îi restricționează libertatea de gândire și de mișcare, arată că persoanele de sex feminin cred că sunt într-o relație de concubinaj, însă proxenetul nu se raportează la ele decât ca o sursă de a obține foloase patrimoniale. Astfel, proxenetul se folosește de atașamentul emoțional al persoanei de sex feminin, în scopul deținerii controlului”, mai spus procurorii. coral