Arhiepiscopul Tomisului, 66 de ani, a pierdut definitiv, marți, procesul împotriva Universității Ovidius din Constanța, care nu i-a prelungit postul de profesor titular de la catedra Facultății de Teologie după ce a împlinit 65 de ani, vârsta pensionării, relatează G4media.

Decizia este definitivă și a fost luată de magistrații Curții de Apel Galați. ÎPS Teodosie pierduse în primă instanță la Tribunalul Constanța.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea Ovidius din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius.

Universitatea a avut metodologia invocată de Teodosie, dar a fost abrogată, iar legea nu obligă instituția să o reintroducă. ÎPS Teodosie a împlinit 65 de ani pe 12 decembrie 2020 și nu a mai primit prelungire pentru calitatea de titular la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța, după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie.

Conducerea Universității a transmis că „și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.
 

coral