Porumb Lucian, bărbatul care a înjunghiat un tânăr în gât, în plină stradă la Turda, a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii cu executare.

Judecătorii Curții de Apel Cluj au respins apelul declarat de către asceta împotriva sentinței instanței de fond, astfel încât acesta rămâne condamnat definitiv la pedeapsa de 7 ani și 8 luni de închisoare, cu executare.  Printre altele, instanța dispus și confiscarea cuțitului de 37 cm, cu lama de dimensiune 25 cm şi lăţimea 3 cm, folisit de către inculpat la comiterea tentativei de omor. Spitalul Municipal Turda s-a constituit parte civilă pentru suma de 1910 lei, cheltuieli medicale.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru omor, sub forma tentativei, după ce a înjunghiat, în zona gâtului, în plină stradă, un tânăr de 21 de ani din Turda.

Din câte se pare, victima ar fi fost ademenită afară din locuință, apoi a fost înjunghiată în zona gâtului, în plină zi.

”La data de 11 aprilie a.c., Poliția municipiului Turda a fost sesizată cu privire la faptul că pe o stradă din municipiu, un bărbat ar fi fost agresat, acesta fiind transportat la o unitate medicală, în stare de inconștiență. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în jurul orei 10.30, în urma unui conflict spontan între doi bărbați de 21, respectiv 34 de ani, din municipiul Turda, tânărul de 21 ani ar fi fost tăiat cu un obiect tăietor-înțepător în zona gâtului.  

Bărbatul de 34 de ani a fost inițial reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind trimis în jduecată în stare de arest.

coral