Rămasă fără bani, Rusia taie numărul polițiștilor la jumătate, în districtele Volga și Ural De Ramona Ciobanu, Luni, 21 martie 2022, 19:52. Ultimul update Luni, 21 martie 2022, 20:23 Din 600 de polițiști, cam 200-300 vor mai rămâne în structura de poliţie transporturi feroviare, în districtele federale Volga și Ural.

Reducerea numărului vine pe fondul unei „reorganizări a schemei de personal”, scrie publicația rusă URA, care citează surse oficiale. Pe lângă asta, conform unui ordin primit de la Moscova, departamentele de linie din Orenburg, Orsk și Perm vor fi transferate de la Departamentul Ministerului Afacerilor Interne pentru Districtul Federal Ural la departamentul pentru Districtul Federal Volga, o altă măsură care presupune reducerea personalului. Aceea sursă citată de URA a mai spus că reducerea numărului de polițiști va pune sub semnul întrebării pozițiile de conducere, întrucât nu vor mai fi conduse de un general maior, ci de un angajat cu rang inferior.

Reorganizarea a fost dictată de problemele financiare generate de sancțiunile impuse Rusiei după invadare Ucrainei, la 24 februarie. În urma sancțiunilor, rubla rusească a scăzut cu 35%, ajungând astfel la un minim istoric. De asemenea, sute de firme străine au anunțat că se retrag din Rusia. Kremlinul a recunoscut că economia Rusiei este grav afectată de sancțiunile impuse de Occident, iar Putin a promis, pe 16 martie, că mărește salariile și pensiile.

„Înțeleg că mărirea prețurilor îi afectează pe oameni și de aceea vom lua măsuri să mărim salariile în domeniul public, pensiile și ajutoarele sociale”, a declarat liderul rus la acea dată, citat de agenția de stat RIA Novosti.
Citeşte întreaga ştire: Rămasă fără bani, Rusia taie numărul polițiștilor la jumătate, în districtele Volga și Ural

coral