Sesiunea de înscriere a fost prelungită, în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, atât pentru pesoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice sau pentru instituțiile publice.

Administrația Fondului pentru Mediu a transmis că sesiunea de înscriere în programele Rabla Clasic și Rabla Plus se va prelungi până la data de 31 iulie 2022. Bugetul alocat persoanelor fizice la începutul campaniei a fost de aproape 600 de milioane de lei.

Totodată, a fost prelungită și perioada de depunere a dosarelor de finanțare pentru “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi”, până la data de 12 august 2022.

 “Am decis să prelungim perioada de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul acestor programe pentru a facilita accesul la finanțare a cât mai multor beneficiari. Prin programele noastre urmărim îndeplinirea obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă și ne dorim să finanțăm cât mai multe autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus. În același timp, susținem finanțarea în procent de 100% din cheltuielile eligibile pentru instalarea de stații de reîncărcare, suma maximă fiind de 190.000 lei, în cadrul Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu.

coral