Raed Arafat a anuntat ca in perioada Sarbatorilor Pasacale este indicat sa nu mergem in vizita la rude si apropiati, distantarea sociala fiind obligatorie cat timp Romania este in plina pandemie de COVID-19. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) sustine ca daca vom respecta regulile impuse de autoritati putem scapa mult mai repede de izolare.

“Sunt Floriile, este Pastele catolic, vine Pastele ortodox si este foarte imporant sa inteleaga lumea ca trebuie sa evite vizitele, sa evite deplasarile, sa evite deplasarile nejustificate, sa nu duca copiii sa viziteze buncii, sa nu mearga tinerii sa viziteze persoanele in varsta si sa fie un Paste altfel anul acesta pentru binele tuturor. Daca nu se vor respecta aceste masuri, riscul este sa avem o crestere abrupta a numarului de cazuri si sa fie infectate mult mai multe persoane. Daca se respecta regulile impuse si mai suportam o perioada sa stam in casa, este posibil sa ajungem sa ne scada numarul, fara sa ajungem in situati altor tari, dar acest lucru depinde foarte mult de noi toti, nu numai de autoritati„, a declarat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

“Oamenii vor putea sa mearga, dar…”

Intrebat daca romanii pot merge in ziua de Paste la parinti sau bunici doar cu declaratia pe propria raspundere in care sa fie bifat „Ajutor pentru persoanele in varsta”, Raed Arafat a raspuns: „Oamenii vor putea sa mearga, dar doar daca merg sa duca mancarea la usa acelor persoane si apoi pleaca, doar asa respecta ceea ce au bifat in declaratie. Daca ei merg sa intre si sa socializeze si sa duca cu ei copiii ca sa-si viziteze buncii, inseamna ca au incalcat recomandarile si au pus in risc viata celor in varsta. Recomandarile sunt clare! Noi nu putem lasa persoanele fara sprijin, dar cand ma duc la el trebuie sa stau la distanta, sa am masca, nu trebuie sa intru in contact foarte apropiat. Daca ma duc cu toata familia sa facem vizita de 10 minute, poate aceste 10 minute sa fie fatale pentru acea persoana, mai ales daca suntem infectati si nu stim„.

coral