Raed Arafat, a facut noi precizari importante despre pandemia de coronavirus. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a vorbit despre posibila inchidere a Bucurestiului, a doua cea mai afectata zona din Romania, la nivel de numar de imbolnaviri, dar si despre apogeul pandemiei.

Chiar daca nu a dorit sa dea cifre exacte, Raed Arafat a explicat ca majoritatea expertilor se asteapta la un apogeu al pandemiei undeva in a doua jumatate a lunii aprilie, precizand ca acest lucru depinde foarte mult de evolutia situatiei.

„Sunt pareri si analize ca este undeva in ultima parte a lunii aprilie, dar in aceasta privinta suntem rezervati. Ramane sa vedem cum evolueaza dinamica si cum evolueaza situatia”, a explicat Raed Arafat, la Observator.

Raed Arafat, despre inchiderea Bucurestiului

Seful DSU a declarat ca in acest moment exclude inchiderea Capitalei, asa cum s-a intamplat, de exemplu, la Suceava sau Tandarei.

„Bucurestiul este departe, in acest moment, de a fi supus unor masuri suplimentare de restrictionare, fata de cele care exista deja in acest moment”, a mai explicat Arafat.
Raed Arafat, anunt important despre mastile de protectie

„Este cunoscut faptul ca nu prea gasim masti simple in piata si faptul ca in cazul in care gasim preturile pot fi exorbitante. De aceea au inceput sa apara alternative ce pot fi realizate acasa de oricine ca sa le poarte cand iese din casa. (…) Aduceti-va aminte, nu este nevoie de masca medicala ca sa va protejati si sa protejati pe altii… puteti improviza! Totodata, daca faceti acest lucru si va confectionati o masca acasa, nu uitati sa o spalati zilnic cand va intoarceti acasa si sa o calcati”, a transmis Raed Arafat pe retelele de socializare.

coral