Pana pe 31 martie au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, asfel ca Romania a intrat in scenariul 4. Raed Arafat, secretar in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a explicat ce urmeaza acum pentru tara noastra, scopul principal fiind, de departe, raspandirea coronavirusului.

“Este foarte greu de anticipat. Noi avem obligatia si luam in considerare scenariul care e cel mai rau. Trebuie sa ne pregatim pentru el. Daca o tinem asa, poate ca vom iesi din aceasta situatie.

Poate, daca nu se schimba tiparul si daca continuam sa luam masuri, e posibil sa limitam raspandirea. Daca apar situatii mai deosebite intr-o zona, trebuie sa ii asiguram pe cei din sectorul medical cu protectia necesara.

Asteptam sa vina 100.000 de combinezoane. Sambata asteptam un avion militar de la baza NATO din Ungaria cu un transport de combinezoane. Noi am luat masuri pe care alte tari de abia acum le iau, de aici si actiunea mai lenta a virusului”, a declarat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

 

coral