Autoritatile pregateau pentru luna mai un exercitiu de combatere a unei pandemii, similar cu ceea se intampla astazi, insa realitatea a fost mai rapida. Este declaratia sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

”Probleme de comunicare, mai ales la inceput, probleme de cooperare interinstitutionala au existat, au fost, nimeni nu poate sa nege. Pe parcurs multe dintre ele s-au rezolvat.

De exemplu, de ce sa fie coordonarea sub DSU, de ce sa fie la nivelul judetului DSP in coordonarea prefectului, care de fapt legea asta zice, au fost foarte multe interpretari, au fost multe aspecte care au aratat clar ca multi nu erau potriviti pentru pozitia in care erau, multi nu erau instruiti, nu stiau ce aveau de facut in aceasta situatie, lipsa de exercitiu…

Poate o sa va mire pe toti! In mai era planificat unul dintre cele mai mari exercitii pe scenariu de pandemie in Romania. Cu Comisia Europeana, participau mai multe tari. Se facea in vestul tarii. Normal ca l-am amanat, suntem in situatie reala”, a spus Arafat, la Digi 24.

coral