Liderul cecen Ramzan Kadîrov este revoltat de faptul că Rusia a decis să își retrage din trupe, din sud-estul Ucrainei, și promite că îl va contacta direct pe președintele rus Vladimir Putin.

Ramzan Kadîrov, unul dintre supușii loiali ai lui Vladimir Putin, a calificat drept jignitor faptul că oficialii de la Moscova nu au comentat timp de mai multe zile situația cu privire la retragerea trupelor rusești din regiunea Harkov. El speră că Ministerul Apărării va trage concluziile.

Dacă în zilele următoare „nu se vor face schimbări" în ceea ce privește desfășurarea operațiunii speciale, șeful republicii cecene a promis că va contacta conducerea țării pentru a le explica situația „pe teren", potrivit Kommersant.

Ramzan Kadîrov: „Când spui adevărul în față, s-ar putea să nu-ți placă”

Cu toate acestea, Kadîrov este sigur că trupele rusești vor readuce sub control orașele din direcția Harkov, pe care le părăsiseră anterior, iar în viitor „vor ajunge la Odesa".

„Eu nu sunt un strateg ca în Ministerul Apărării. Dar s-au făcut greșeli. Cred că se vor trage concluzii. Când spui adevărul în față, s-ar putea să nu-ți placă. Dar mie îmi place să spun adevărul”, și-a împărtășit Ramzan Kadîrov opinia într-un mesaj audio postat pe canalul său Telegram .

El a calificat drept jignitoare lipsa de comentarii din partea oficialilor cu privire la situația cu retragerea trupelor. „Dacă astăzi sau mâine nu se vor face schimbări în desfășurarea unei operațiuni militare speciale, voi fi nevoit să contactez conducerea țării, Ministerul Apărării pentru a le explica situația de pe teren. Este foarte interesant, impresionant, aș spune”, a promis Kadîrov.

Armele occidentale nu îl sperie pe Kadîrov

Potrivit șefului Ceceniei, armele occidentale nu reprezintă o mare amenințare și vor fi „suprimate de spiritul luptătorilor noștri”. „Eu, Ramzan Kadîrov, declar oficial că toate aceste orașe vor fi returnate înapoi, oamenii noștri sunt deja acolo, special antrenați pentru această muncă, gata să plece pentru încă zece mii de luptători. Vom ajunge la Odesa în viitorul apropiat și veți vedea rezultate concrete”, a declarat șeful Ceceniei.

„Faptul că au plecat și au cedat mai multe orașe este, de asemenea, un avantaj. Nu pot învinui pe nimeni, pentru că nu înțeleg în profunzime ce strategie a fost elaborată. Dar știu un lucru – Rusia va câștiga”, a adăugat el.

Recent, Ministerul rus al Apărării a anunțat că și-a retras militarii din regiunile Balaklia și Izium din regiunea ucraineană Harkov. Ministerul a calificat manevra drept o operațiune de „limitare și organizare a transferului” de trupe pe teritoriul Republicii Populare Donețk. Potrivit ministerului, „operațiunea de limitare” a avut loc ca parte a deciziei de regrupare a trupelor în regiunea Harkov „pentru a intensifica eforturile în direcția Donețk”. coral