Se spune ca ”surdul nu aude, dar le potriveste”, insa ce faci atunci cand vrei sa fii un cetatean care respecta legea, in plina pandemie de coronavirus, si trebuie sa mergi la cumparaturi? Bineinteles, iei o declaratie pe propria raspundere ”in alb” si o completezi potrivit celor specificate de autoritati. Demers laudabil, dar cu efecte… hazlii in aceasta situatie.

O tanara de 23 de ani din Targu Mures, Anna, a reusit sa isi transforme declaratia pe propria raspundere intr-una virala dupa ce a completat rubrica ”Motivul deplasarii”. Bineinteles, ”efortul” tinerei trebui apreciat la justa valoare, cu atat mai mult cu cat exista, din pacate, destule cazuri in care romanii ies din case pentru a-si face aprovizionarea fara a avea la ei si respectiva declaratie impusa prin ordonantele militare referitoare, printre altele, la circulatia persoanelor in timpul starii de urgenta.

Anna din Targu Mures a dorit sa mearga la un cunoscut supermarket, numai ca graba, nestiinta sau efectele izolarii pe termen lung si-au spus cuvantul, iar ceea ce a iesit, in ultima instanta, a provocat hohote de ras nestavilite.

„Ma la cuparaturi. La Penis”, a scris Anna din Targu Mures, spre amuzamentul tuturor internautilor care au vazut declaratia data pe propria raspundere.

Si un tanar din Bihor a devenit ”celebru”

Si un tanar din Bihor s-a conformat masurilor restrictive impuse de criza coronavirusului asa ca si-a completat – cum a putut el mai bine, de altfel – declaratia pe propria raspundere. Tanarul a specificat unde locuieste si a mentionat ca merge la Voievozi pentru a-si ”ingriji gradina”. Numai ca atunci cand a trebuit sa mentioneze si intervalul de timp de care va avea nevoie, totul a devenit demn de o informatie virala.

coral